Sisteme automate de parcare

Sisteme automate de parcare

Sistem automat pentru administrarea parcarilor.

Descriere generala:

Sistemele automate de parcare sunt destinate gestionarii parcarilor de la dimensiuni mici pana la parcari de mari dimensiuni, cu un trafic de cateva zeci masini/zi pana la parcari cu o capacitate a traficului auto de peste 10.000 masini/zi .

Caracteristici :
- tehnologie de tip cod de bare pentru vizitatorii pe termen scurt
- tehnologie de tip card de proximitate, tag-uri UHFsau camere LPR pentru abonati (chiriasi, VIP)
- tip utilizatori:

 • vizitatori termen scurt - folosesc tichete cu cod de bare
 • abonati - folosesc carduri de proximitate cu intrari/iesiri multiple sau recunoastere a numarului de inmatriculare

Sistemul permite intrarea/iesirea automatizata in/din parcare si plata parcarii pentru clientii short - term (vizitatori) dupa cum urmeaza:

 1. Intrare pe baza unui tichet cu cod de bare emis de terminalul de intrare la intrarea in parcare. Posesorii de autoturisme vor ridica tichetul de parcare din partea inferioara a terminalului de eliberare tichete, iar proprietarii de camioane vor primi tichetul de acces in parcare din partea superioara a terminalului de intrare
 2. Efectuarea platii aferente timpului petrecut in parcare se face la casa automata sau la operatorul situat la iesirea din parking odata cu intentia de a parasi parcarea
 3. Iesirea din parcare pentru clientii short-term se va face doar dupa efectuarea platii tichetului prin scanarea acestuia la terminalul de iesire aferent tipului de autovehicul

In cazul in care este prevazut astfel, sistemul permite intrarea/iesirea automatizata in/din parcare si pentru abonati dupa cum urmeaza:

 1. Intrare pe baza unui card de proximitate, tag-uri UHF sau a numarului de inmatriculare care va fi recunoscut de camera LPR de la terminalul de intraresituatla intrarea in parcare
 2. Efectuarea platii aferente abonamentului pentru parcare se face conform agrementului incheiat intre proprietarul parcarii si abonati

Iesirea din parcare pentru chiriasi se va face prin recunoasterea cardului de proximitate, tag-ului UHF sau a numarului de inmatriculare de catre camera LPR aferenta terminalului de iesire.

Functionarea sistemului:

- Intrarea in parcare
La intrarea in parcare, fiecare autovehicul (vizitator pe termen scurt/abonat) va opri autovehiculul in dreptul terminalului de intrare. Vizitatorii pe termen scurt si vizitatorii pe perioada determinata vor obtine de la terminalul de intrare un tichet cu cod de bare ce va avea inscriptionate suplimentar toate datele (data si ora intrarii, numarul tichetului si scurte instructiuni de utilizare a parcarii). Abonatii (chiriasii) se vor identifica pe baza numarului de inmatriculare primind dreptul de acces daca detin un abonament valid. Dupa preluarea tichetului de catre vizitator, respectiv identificarea pe baza numarului de inmatriculare, bariera se va ridica permitand accesul autovehiculului in parcare.

- Achitarea taxei de parcare

a. Vizitatorii pe termen scurt
Inainte de a parasi incinta parcarii, vizitatorii pe termen scurt posesori ai tichetului de parcare, vorprezenta tichetul la casa automata sau la operatorul parcarii in vederea achitarii contravalorii perioadei de stationare in parcare. Dupa scanarea tichetului de catre client la casa automata sau de catre operatorul uman de la receptie, pe baza informatiilor furnizate de acesta sistemul va recunoaste automat perioada petrecuta de autoturism in parcare si va calcula si afisa pe display taxa corespunzatoare stationarii.Dupa efectuarea platii, tichetul va fi validat pentru a permite iesirea autoturismului din zona parcarii intr-un timp limitat prestabilit (de ex. 5-10-15 min).

b. Abonatii
Cardurile de proximitate, tag-urile UHF sau Numerele de inmatriculare ale abonatilor(chiriasi) vor fi inregistrate si taxate (dupa caz) manual in baza de date a sistemului de catre operatorul uman.

- Iesirea din parcare
La iesirea din parcare, fiecare autovehicul va opri in dreptul terminalului de iesire.
Vizitatorii pe termen scurt si vizitatorii pe perioada determinata vor scana la terminalul de iesire tichetul cu cod de bare validat la casa automata sau la casa manuala dupa efectuarea platii
Abonatii vor putea parasi parcarea dupa identificarea pe baza cardului de proximitate, tag-ului UHFsau a numarului de inmatriculare.
In cazul in care tichetul este recunoscut ca fiind achitat si deci valid pentru iesire, respectiv cardul de proximitate, tagul UHFsau numarul de inmatriculare este recunoscut ca activ, bariera se va ridica permitand iesirea autovehiculului din incinta parcarii.
In cazul vizitatorilor pe termen scurt, tichetele cu cod de bare aferente vor deveni invalide dupa iesirea din parcare.

-Intrari-iesiri multiple
Abonatii vor putea intra/iesi de mai multe ori in parcare prin scanarea cardului de proximitate, recunoasterea tag-ului UHFsau recunoasterea numarului de inmatriculare la terminalul de intrare/iesire in perioada de valabilitate a abonamentului.
- Administrarea sistemului - unitatea centrala
Unitatea centrala pentru sistemul de baze de date Sybase, sistemul GreenPro pentru managementul parcarii, vor
fi instalate in rack-uri securizate amplasate in dispecerat/receptia complexului. Administrarea sistemului se va realiza fie direct la server, fie de la statia locala manuala conectata in reteaua sistemului de parcare.Sistemul de management al parcarii poate fi accesat remote via internet pentru a facilita interventia in caz de necesitate.
Interfonul VoIP master va prelua apelurile venite de la terminalele de intrare, iesire si casele automate de taxare, fiind un ajutor real in indrumarea clientilor si abonatilor de catre dispecer. De la acest post se vor putea efectua de catre operator apeluri de voce cu raspuns automat spre oricare din echipamentele sistemului de parcare pentru indrumarea clientilor.

Specificatii pentru tehnologia cu coduri de bare :

Prezentare:

 • Tichete din hartie cu imprimare termica pe o parte
 • Dimensiuni: latime 54mm, lunigime variabila in functie de textul de pe tichet 50-100mm
 • Rola hartie de aproximativ 3000 de tichete

Avantaje:

 • Cost redus la achizitionarea rolelor de hartie termica pentru tichete
 • Cost redus in cazul pierderii tichetelor, de ex. din cauza unei iesiri necontrolate

Utilitate:

 • Forma usor de utilizat pentru client
 • Printarea tuturor informatiilor relevante pe tichet (de exemplu data si ora intrarii, terminalul de intrare utilizat, etc.)
 • Emitere de "Tichet pierdut" de la casa automata de taxare in cazul pierderii tichetului

Securizare:

 • Codurile de bare imprimate termic sunt usor de citit si nu se sterg
 • Codurile de bare nu pot fi utilizate mai mult de o singura data in sistem
Adresati-ne o intrebare / Scrieti-ne un comentariu (review)


* Campuri obligatorii
Contact:
SC Virtual Business SRL
C.U.I.:
13863712
Reg. Com.:
J22/436/2001
 
Sediu:
Adresa:
Sos. Bucium , nr. 21-23, corp C1, IASI - Romania, cod 700282
Tel./Fax:
+40 232 252 379
Mobil:
+40 728 190 190
 
Web:
www.e-alarma.ro
Email:
office@e-alarma.ro